Milieu

Waarom Zeeman groen is

Bij Zeeman Reclamegroep zijn we continu op zoek naar nieuwe productiemiddelen- en methoden om steeds schoner en milieuvriendelijker te werken. We willen onze leefomgeving zo min mogelijk belasten en nemen hiermee onze 
verantwoordelijkheid om zuinig om te gaan met onze aarde.

Hoe doen we dat?

-Wij waren één van de eerste drukkerijen in Nederland die zijn overgegaan op chemieloze platen voor ons drukwerk. Beter voor de kwaliteit én voor het milieu.

-Ons drukwerk wordt uiteraard gedrukt op FSC gekeurd papier. Een internationaal keurmerk voor papier, gesteund door overheden, bedrijven en milieuorganisaties. Het stelt strenge eisen voor duurzaam en sociaal bosbeheer, maar geen eisen aan de productie van papier.

-Onze drukinkten zijn volledig op waterbasis.

-Onze nieuwste printers zijn HP latex printers. HP is een van de meest duurzame bedrijven ter wereld en HP Latex is toonaangevend op het gebied van duurzame signage. De nieuwe HP Latex-technologie houdt rekening met alle aspecten van milieuvriendelijk printen; van chemische processen en de kwaliteit van de binnenlucht tot productieprocessen en de levensduur van afdrukken.

-We scheiden ons afval netjes. Offsetplaten worden gerecycled. Alles wat met inkt in aanraking is gekomen wordt in een afgesloten container opgehaald en op milieuvriendelijke wijze afgevoerd.

-Verpakkingsmateriaal van leveranciers wordt door ons zoveel mogelijk hergebruikt.

-Onze medewerkers pakken voor woon-werkverkeer zoveel als mogelijk de fiets. Onze 7 bedrijfswagens worden ook steeds milieuvriendelijker. Zo beschikt onze nieuwste Ford Fiësta over een Ecoboost-motor wat leidt tot een lager verbruik en een lagere uitstoot.

-Ons kantoor in Amsterdam is voorzien van lichtkoepels en ook onze andere kantoren beschikken over flinke raampartijen. Door de natuurlijke lichtinval is kunstverlichting niet altijd meer nodig. Voor donkere dagen beschikt ons kantoor over LED-verlichting.

-De beletteringsafdeling werkt hoofdzakelijk met ontvetters en lijmverwijderaars op alcoholbasis i.p.v. petrochemische producten.

-We bieden de mogelijkheid om vlaggen en textielframes te bestellen in PETFLAG; gemaakt van gerecyclede petflessen. Hiermee geven we petflessen een nieuwe bestemming.

-Wij zijn dealer van Stanley&Stella. Deze leverancier staat in de wereldwijde top 16 van toonaangevende merken die het duurzaamst inkopen. 95 % van de bedrijfsproductie is gecertificeerd volgens de Global Organic Textile Standard (GOTS). GOTS is een streng certificeringssysteem dat de traceerbaarheid van biokatoen vanaf het veld tot in het afgewerkte kledingstuk waarborgt. Voor de overige 5 % van de collectie gebruikt Stanley&Stella natuurlijke materialen zoals Tencel™, modal en linnen, en gerecycled polyester.